Results 1 to 9 of 9

Thread: Protection of privacy on the Internet

 1. #1

  Protection of privacy on the Internet

  I just recently on this forum experienced unpleasantness regarding privacy. It did not clearly how this happened, I not believed Shenron is an IP address is the same, my IP and IP Lotar. I am obliged to apology Shenron, he has not lied. Lotar quite accidentally joined to the Internet from a car parked in front of my house (Thought is that I will return home). Otherwise, the man who uses a Lap-Top for working in the field. It was a quite accidentally, without any intention. (In addition to what is wanted to continue competing, and thus provide feedback connection domain, put a bid on three forums). On the issue of privacy on the Internet Here you have a very good text. I do not have time to translate. Can translate Hellas, I'm sure that will be useful to everyone.

  Na različitim razinama vlasti i gospodarstva sigurno postoje ljudi koji su nijemi svjedoci različitih malverzacija i kriminalnih djelatnosti, no iz različitih razloga ne mogu puno učiniti na tu temu. Kako iznijeti informacije i ostati anoniman.
  Postoje dva osnovna načina kako se blogera može uhvatiti. Prvi način je da u samom sadržaju svog dnevnika objavite podatke ili okolnosti koje bi suzile moguće izvore informacija te vas na taj način identificirati. Glupo bi bilo napisati kako je "zamjenik ministra donio račun s očigledno krivotvorenim odobrenjem tajnika, te je inzistirao na hitnom plaćanju". Na ovaj način nije osobito teško zaključiti, čak i korumpiranom djelatniku javne uprave o kome se radi.
  Druga metoda je da netko iz informatike, analizirajući promet koji se događa na mreži vrlo jednostavno utvrdi koja računala su pristupala kojim web stranicama. Računala koja međusobno komuniciraju ostavljaju iza sebe trag u vidu log dokumenta. Znajući IP adresu javnog blog servisa nije teško iz desetina tisuća zapisa pronaći samo one koji se odnose na komunikaciju između inkriminirajućeg dnevnika i vrlo konkretnog računala smještenog u računovodstvu ministarstva.
  Postoji mnogo načina kroz koje možete postati i ostati anonimni na internetu, no pojedine metode zaštite uključuju poprilično znanje tehnologije i računala.
  Nikovi - Najjednostavniji način zaštite identiteta je kreiranje izmišljenog nadimka, nika. Kreiranje besplatnog email računa na nekom od servisa hotmail, yahoo, hushmail - gmail iako dobar nije idealan jer uvijek postoji neki trag kroz pozivnice za otvaranje email računa, je prvi korak ka anonimnosti. Jedan od najefikasnijih metoda za anonimno registriranje na servise koji traže važeću email adresu je 10 minutes email; email adresa kreirana na ovom servisu vrijedi svega desetak minuta i potom se briše, sasvim dovoljno da se sakrije trag. Nakon što ste odabrali email adresu, lagano je kreirati blog račun na nekom od besplatnih blog servisa. Iako postoji nekolicina domaćih blog servisa, možda je bolje odabrati blog servis u nekoj dalekoj i vrlo demokratskoj ili ne baš dobro povezanoj zemlji kako bi onemogućili ili barem značajno otežali pristup blogu od strane domaćeg korumpiranog sudstva, policije ili obavještajne zajednice. Ne koristite plaćene servise jer ćete ih u pravilu platiti kreditnom karticom, a trag novca je najlakše pratiti. Dobre adrese za tako nešto su: blogsome, blogger, wordpress...
  Javna računalaDrugi korak u zaštiti identiteta je korištenje javnih računala. Kada bi za svoje pisanje koristili računalo u uredu ili ono kod kuće, nepotrebno bi olakšali organima reda pri identifikaciji. Puno je mudrije koristiti neko od javnih računala na mjestima gdje ih koristi velika količina ljudi, javne knjižnice ili fakulteti koji nerijetko u svojim predvorjima imaju računala povezana na internet. Ako odlučite objaviti neki dokument word, excel ili slično pripazite; naime većina dokumenata ima ili u svojem headeru ili u samom dokumentu oznake tko ga je kreirao ili editirao; proučite kako možete maknuti te identifikatore, bilo bi jako nezgodno da objavite dokument, a u documentproperties piše da je PDF napravljen na vašem računalu.
  Anonimna proxy računalaNaravno, nije uvijek zgodno hodati po internet kafićima, a može biti da postanete i "sumnjivi". Alernativa je stoga upotreba anonimnih proxya. Anonimno proxy računalo se nalazi negdje na internetu i služi kao ograda između vašeg računala i računala kojime želite komunicirati. Iako se računala međusobno razgovaraju, ne postoji direktni trag komunikacije. Mnogobrojna anonimna proxy računala stvorena su upravo zato kako bi omogućila ljudima koji se nalaze u državama s represivnim režimima da slobodno surfaju internetom. Najjednostavniji način da potražite anonimno proxy računalo je da pretražite google za termin "proxy server"; tu lagano možete pronaći ne samo adrese proxy računala nego i kako svoje računalo konfigurirati da ga koristi; dobro je mijenjati proxy računala s vremena na vrijeme, a osim toga proxy računala zbog svoje poluilegalne naravi rijetko ostaju predugo na internetu. Problem je u tome što računalni guru može pronaći računala unutar ureda koja koriste proxy-e a ako želite uploadati neki dokument na internet to ćete najvjerojatnije učiniti upravo iz ureda.
  Ako vam se gornji scenariji čine kompliciranima tek sada krećemo u tehničke vode. Slijedeći korak je kreirati svoj privatni proxy za kojega nitko na ovoj planeti ne zna. Ako imate prijatelja u primjerice Kanadi, možete ga zamoliti da instalira softver koji se zove Circumventor s web sitea peacefire.org. Ovo je iznimno komplicirano za instalirati, no ako se uspije, kolega će dojaviti URL na koji treba uputiti svoj browser bez potrebe da konfigurira proxy server; ovaj URL je moguće koristiti i kod kuće, i u uredu ili bilo gdje. Web site slične funkcionalnosti je stupidcensorship.com, no već i samo ime domene će privući neželjenu pažnju administratora.
  Ultimate rješenje koje se nalazi down_under u zemlji u kojoj je donedavno živio Steve Irwin i koji su napravili blog za svu paranoičnu i šizofreničnu klijentelu. Da bi mogli objavljivati sadržaje na njihovom Invisiblogu, potrebno je koristiti i MixMaster te GPG (GNU implementaciju PGP protokola za kriptiranje podataka). MixMaster je sustav koji uključuje između 2 i 20 anonimnih remailera. ReMailer je mail server na internetu koji zaprima email poruku, skine iz nje sve podatke koji bi vas mogli jednoznačno identificirati te je pošalje slijedećem remaileru. Prednost ovog sustava je u tome što čak i ako je jedan ili više servera kompromitiran (to znači da bilježi od kuda je email stigao i kuda je otišao) poruci je i dalje vrlo teško ući u trag budući da se radi o desecima servera u različitim zemljama i kontinentima, a postoje trenuci kada će i najupornije vlade i obavještajne službe morati podvući crtu. Da bi mogli koristiti GPG morate ga sami iskompajlirati pa u proučavanju kako napisati anonimni blog možete naučiti o open sourceu puno više nego što možda želite, tako da se igrom slučaja otvara i sasvim novi horizont u profesionalnom životu.
  Na adresi Torparka možete downloadati, vidi koincidencije, Torpark. Torpark je visoko modificirana verzija Firefoxa koja ne zahtjeva nikakvu instalaciju, može se pokrenuti s USB memorije, a ne zapisuje nikakve aktivnosti (dakle nema cache-a, log dokumenata, document history-a), a kao dodani bonus, Torpark između vašeg računala i TOR exit računala kreira kriptirani tunel tako da je vaše surfanje totalno anonimno.
  Na stranicama Reportera bez granica nalazi se i pisani priručnik "Handbook for Bloggers and Cyber-Dissidents", u kojem je opisano nekoliko načina kako je moguće blogirati anonimno, no priručnik također govori o etici kao i legalnim obvezama blogera.
  Teško je reći koliko je anonimnosti dovoljno i morate odlučiti sami. Za mnoge slučajeve u kojima nije realno očekivanje uključivanja represivnog aparata blog pod pseudonimom i upotreba javnog računala bi trebali biti više nego dovoljni. Korištenje anonimnog proxy-a je poprilično jednostavno i prilično sigurno osobito ako mijenjate proxy redovito. Korištenje circumventora ili web stranica sa sličnom funkcijom je vrlo efikasna metoda zatiranja tragova, dok je posljednja metoda iako najefikasnija i najsigurnija opasna po tome što rijetko tko koristi kriptiranje podataka, a teško ćete objasniti i pravu malu GNU radionicu te posjedovanje PGP ključeva (činjenica je kako nitko neće moći dokazati što ste poslali i gdje, no sigurno je da će moći dokazati da ste poslali nešto). Dodatnih materijala na ovu temu možete lagano pronaći na internetu pod temom zaštita privatnosti i sigurnosti na internetu.
  sulumits retsambew
  sulumits retsambew
  Learn, learn and learn only. Why learn ? Albert Einstein died, Nikola Tesla died, and nor I do not feel so the best...

 2. #2
  I can't understand this thread? This is an English-only forum btw, so can you translate the text to English?

  And please, what is the purpose of this thread?
  |Nico Lawsons

 3. #3
  Quote Originally Posted by Aquarezz View Post
  I can't understand this thread? This is an English-only forum btw, so can you translate the text to English?

  And please, what is the purpose of this thread?
  This actually isn't an English-only forum.

  As for the thread, do you really want to understand it? Sony's posts to date haven't exactly been credible.

  Poor Shenron and Hellas.
  (

  Diet Fads

 4. #4
  Quote Originally Posted by m42 View Post

  Poor Shenron and Hellas.
  Why so?

 5. #5
  Quote Originally Posted by Aquarezz View Post
  I can't understand this thread? This is an English-only forum btw, so can you translate the text to English?

  And please, what is the purpose of this thread?
  Ok, I agree, but unfortunately I do not have at the moment of time. Follow links in the message, marked in blue. I think you will understand
  sulumits retsambew
  sulumits retsambew
  Learn, learn and learn only. Why learn ? Albert Einstein died, Nikola Tesla died, and nor I do not feel so the best...

 6. #6
  Ah so much text...

  I am not sure what he wanted to say.

  In the first part (on English) he apologized to Shenron for double IP of him and Lotar. Apparently
  Lotar came to his house to buy that sulumits biz domain, and since Sony was not home, Lotar stayed out in the car waiting for him.
  While waiting Lotar connected to his unprotected home wifi network and surfed for a little time, and while was on his wifi network he registered to netbuilders and left that message where he want to buy biz sulumits sites. He left that message not only here but also to some other forums...

  In the second part he is explaining on Croatian language how to protect your privacy on internet, how to blog anonimously and similar stuff. Probably inspired
  buy the fact that Shenron exposed his IP publicly.

  Concerning the ways of blogging anonimously I believe everything can be figured out by checking this link
  http://www.rsf.org/IMG/pdf/guide_gb_md.pdf  p.s. sorry if I made mistakes while tried to understand what author wanted to say, but this is very confusing post to me...

 7. #7
  Join Date
  Dec 2008
  Location
  Redmond, Oregon
  Posts
  828
  Something I don't get is why would anyone be interested in buying a sulumits sites if they were not even in the contest?

  Then he had already made arrangements to buy it a just happened to register on this forum hosting the contest while parked in front of this guys house?

  I was confused by this post also but you made it a bit more understandable Hellas

  Reverse IP Check ಠ_ಠ Proxy Sites
  <?php if ($youask == 'stupid question') { echo ('stupid answer'); } ?>

 8. #8
  Thanks Hellas, that clarifies a bit.

 9. #9
  Quote Originally Posted by Mr.Bill View Post
  Something I don't get is why would anyone be interested in buying a sulumits sites if they were not even in the contest?

  Then he had already made arrangements to buy it a just happened to register on this forum hosting the contest while parked in front of this guys house?

  I was confused by this post also but you made it a bit more understandable Hellas
  If Lotar buy any Sulumits site then he will be into contest.

  They did not had arrangement. Lotar went to made one, but since Sony was not at home, he waited for him some ammount of time in front of his house and then detected open network. However Sony did not get back and guy leaved without knowing what mess he did

Similar Threads

 1. [WTS] Link Protection Script
  By iowadawg in forum Scripts
  Replies: 8
  Last Post: 2 November, 2010, 00:31 AM
 2. Apple to wrap digital books in FairPlay copy protection
  By imported_Daniel in forum General Chat
  Replies: 2
  Last Post: 16 February, 2010, 01:40 AM
 3. Kind of Hotlink Protection - Need Help
  By Zash in forum Programming
  Replies: 6
  Last Post: 19 January, 2010, 01:17 AM
 4. Replies: 4
  Last Post: 9 August, 2009, 10:41 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •