Results 1 to 10 of 12

Thread: 404 with 2.16 script

Hybrid View

  1. 404 with 2.16 script

    Hi everyone

    First off thanks for the script Will. I've been looking for something like this for ages.

    Well after installing and testing out the script i get a 404 when i try to convert a page. Page is here, jsut scroll down a little on right side.

    I have added the flags to my page like so

    Code:
    <a href="/lang/en<?php echo $_SERVER["REQUEST_URI"] ?>"><img src="/graphics/american.jpg" alt="English">
               <a href="/lang/de<?php echo $_SERVER["REQUEST_URI"] ?>"><img src="/graphics/german.jpg" alt="German">
               <a href="/lang/es<?php echo $_SERVER["REQUEST_URI"] ?>"><img src="/graphics/spanish.jpg" alt="Spanish">
    Please can someone help me.

    Thanks

    Zander

  2. Zander:

    davesnake has been testing 2.16a, which fixes this issue.

    This problem occurs on hosts where Apache is configured not to listen on the localhost interface.

    Here's an excerpt from the changelog:
    Improvements in Release 2.16a

    New option added: do_check_url option, default false

    This checks to ensure that the requested URI/L exists before sending it to the translator.

    When true, it can reduce load on the translation servers by preventing the attempted translation of URLs which do not exist.

    This must be set to false if your server cannot talk to itself.

    The check_url_proxy variable is the host which the script will use to check URLs. The default is 'localhost:80'.
    Please upgrade to 2.16a (attached) if you see this error.
    Attached Files Attached Files
    Submit Your Webmaster Related Sites to the NB Directory
    I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

  3. Ok thanks for that. Tried it but it doesn't make any difference. The 404 page shows and the url looks like this

    http://www.live-laptops.com/lang/en%...cho%20$_SERVER[

  4. Quote Originally Posted by Zander View Post
    Ok thanks for that. Tried it but it doesn't make any difference. The 404 page shows and the url looks like this

    http://www.live-laptops.com/lang/en%...cho%20$_SERVER[
    That's a different issue. That looks like what happens when Apache isn't set up to interpret PHP properly.

    Do you have a line like this one in your main .htaccess file:
    Code:
    AddType application/x-httpd-php .html
    But when I look at your site, even stranger things are going on.

    One of your URL's is:
    Code:
    http://www.live-laptops.com/About.html/
    But when I go to this URL to test the translation script:
    Code:
    http://www.live-laptops.com/lang/de/About.html
    I get automatically redirected to this URL:
    Code:
    http://domainhelp.search.com/search?q=live-laptops&d=www.live-laptops.com.com
    Submit Your Webmaster Related Sites to the NB Directory
    I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

  5. Quote Originally Posted by
    One of your URL's is:
    [code
    http://www.live-laptops.com/About.html/[/code]
    Thanks for the heads up about the extra /. Which page did you find it on? I've just been sorting out some problems recently and must have missed it.

    Quote Originally Posted by But when I go to this URL to test the translation script:
    [code
    http://www.live-laptops.com/lang/de/About.html[/code]I get automatically redirected to this URL:
    Code:
    http://domainhelp.search.com/search?q=live-laptops&d=www.live-laptops.com.com
    I just did the same. No idea why it's doing that.

    Anyway i added the line to the .htaccess and when i try and click on the flags an internet explorer error box comes up and says the site is unavailible... Why do i get the feeling my host doesn't support html files being run through the php engine!

    Any ideas?

  6. Ok good and bad news.

    Bad news is my host doesn't support parsing of php in html and safe mode is enabled and can't be disabled.

    Good news is once i renamed the page to .php instead of .html i got the script working!!! and working great at that.

    I tried linking to a separate php page with all the flags on it and then clicking on a flag but that doesn't redirect to the page that needed to be translated.

    Any ideas guys?

  7. #7
    Is your script still working, mine stopped dead.

    http://www.neko-neko.co.uk/lang/br/

    Shows the same error I get, did you know?

  8. Update: The script is still working for me and now it's working for davesnake again too.
    Submit Your Webmaster Related Sites to the NB Directory
    I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 20 July, 2011, 19:06 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 5 March, 2010, 11:03 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 14 January, 2010, 18:05 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 10 December, 2009, 18:25 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 19 October, 2009, 12:45 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •