I'm running a HP DL-380 G5 here, so I don't normally worry about CPU usage. But suddenly CPU usage is forcing me to take notice.

A quick look at `top` shows (unsurprisingly) that httpd is the troublemaker.
Code:
last pid:  2794;  load averages: 20.33, 18.57, 16.47                                                     up 2+00:44:17  03:41:10
551 processes: 21 running, 530 sleeping
CPU states: 10.4% user,  0.0% nice, 88.4% system,  0.3% interrupt,  0.9% idle
Mem: 12G Active, 9534M Inact, 584M Wired, 77M Cache, 214M Buf, 1215M Free
Swap: 4096M Total, 1610M Used, 2486M Free, 39% Inuse, 1408K In

  PID USERNAME    THR PRI NICE   SIZE    RES STATE  C   TIME   WCPU COMMAND
81219 www           1 103    0  3156M  2107M RUN    0  45:56 35.50% httpd
77911 www           1 103    0  1903M  1169M CPU1   1  21:59 32.47% httpd
91402 www           1 103    0   905M   749M RUN    1   5:19 32.08% httpd
91429 www           1 103    0  1404M   979M RUN    6  12:20 31.59% httpd
77824 www           1 103    0   340M 89336K RUN    7   1:00 31.49% httpd
77844 www           1 103    0   921M   329M RUN    7   6:36 31.05% httpd
91075 www           1 103    0  1428M   439M RUN    5  24:26 30.66% httpd
91206 www           1 102    0  1226M   425M RUN    5  20:08 30.57% httpd
77772 www           1 102    0   591M   363M RUN    1   4:06 30.27% httpd
87212 www           1 102    0   686M   137M RUN    7   6:10 29.98% httpd
77962 www           1 102    0   913M   761M CPU5   5  10:41 29.69% httpd
91463 www           1 102    0  2099M  1082M RUN    7  24:07 29.30% httpd
77891 www           1 102    0  1987M  1102M CPU7   3  23:35 28.86% httpd
91211 www           1 102    0  3209M   984M RUN    1  45:44 28.76% httpd
77927 www           1 102    0  2118M  1054M CPU4   4  25:41 28.27% httpd
77955 www           1 102    0  1712M   956M RUN    6  19:35 28.27% httpd
91438 www           1 102    0   801M   549M RUN    4   7:57 27.88% httpd
77967 www           1 102    0  1547M  1214M CPU3   3  27:12 27.78% httpd
 1427 mysql        10  46    0   498M 72956K ucond  7   2:03 23.97% mysqld
91005 www           1   4    0   164M 18704K sbwait 6   0:18 18.65% httpd
77961 www           1  58    0   165M 18732K select 0   0:35 10.60% httpd
...
But what are those httpd procession doing? Well, if we look through Apache Server Status, we see that all of the top processes are running Glype's browse.php:

Code:
298-3  81219 2/1296/1296  W 12.16   4927 0     29.5  5.66   5.66   213.190.158.162                 www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=ff45b3baeee7Oi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2ZvYmplY

171-3  77911 2/2107/2107  W 22.82   2836 0     6.7   8.90   8.90   62.6.169.133                    www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=5a84eb991af7Oi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2ZvYmplY

1001-3 91402 1/876/876    W 11.48   1000 0     0.0   4.72   4.72   195.7.43.146                    www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=fa02cbf070b5cd31cdOi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2Z

1027-3 91429 0/840/840    W 12.09   1801 0     0.0   3.86   3.86   213.190.158.162                 www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=bac3841d721f11baOi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2ZvY

86-3   77824 2/1349/1349  W 21.41   70   0     6.7   6.41   6.41   62.6.169.133                    www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=fbea00149def772Oi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2ZvYm

106-3  77844 2/2329/2329  W 30.22   1120 0     6.7   9.28   9.28   62.6.169.133                    www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=1cba217a5ffe6054e6Oi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2Z

694-3  91075 2/533/533    W 7.32    3259 0     6.7   1.38   1.38   62.6.169.133                    www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=fdcbac7539406Oi8vcy5iZWJvLmNvbS9qcy9zd2ZvYmpl

815-3  91206 18/564/564   W 7.15    2462 0     54.9  2.69   2.69   77.108.110.26                   www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=7b16b0ada59e4cOi8vYWQuZ2xvYmFsaW50ZXJhY3RpdmU

34-3   77772 3/1652/1652  W 18.56   646  0     67.7  6.62   6.62   194.210.105.81                  www.abeboproxy.com              GET /browse.php?u=0d40ebfa9fad0Oi8vYWQueWllbGRtYW5hZ2VyLmNvbS9z
Is anyone else seeing this?

What do you do to manage and optimize your Glype proxies?

My PHP error log is also being spammed with this error several times a second:
Code:
16-Feb-2009 03:53:16] PHP Notice:  Undefined variable: url in /usr/local/www/data/abeboproxy.com/includes/init.php on line 527
I don't know if that's related.

What do you think?